Microsoft Viva staat niet stil en alle ontwikkelingen razen maar door waar een focus ligt op de beleving en gezondheid van de medewerkers. De apps die er zijn zijn extra modules die je los kunt aanschaffen en kunt benaderen via Microsoft Teams. Viva Insights, Viva Engage, Viva Learn en Viva Connections zijn de vier modules waarvan Connections en Engage gratis zijn.

Een aantal maanden geleden kondigde Microsoft twee nieuwe modules aan die inmiddels live zijn. Viva Goals, Viva Sales en zorgde ervoor dat de community app in Teams Viva Engage is geworden.

Maar dan zijn we er nog niet. Heel recent kondige Microsoft namelijk nog meer nieuwe ontwikkelingen maar ook modules aan. Het is bijna niet meer bij te houden! Ik praat je graag bij wat eraan komt en begin met mijn favoriete Viva Answers.

Viva Answers

Met Answer kunnen medewerkers kennis uit de organisatie ophalen om antwoorden te vinden. Een vraag die eerder is gesteld of een bepaald onderwerp. Answers vebindt gebruikers met experts. Antwoorden die zijn gegeven worden gekoppeld aan bestaande antwoorden. Ook worden er experts beloond met hun bijdrage door het geven van antwoorden (geen idee wat dat dan is). Door gebruik van Viva Topics, verbindt werknemers deskundigen en helpt zo de juiste antwoorden te krijgen en brengt ze in contact met informatiebronnen. Het zal eerst beschikbaar zijn in Viva Engage en uiteindelijk ook via Topics pagina’s begin 2023.

De nieuwe Viva Connections homepagina

Met Viva Connections hebben medewerkers toegang tot middelen en tools van het bedrijf. Maar ook kun je een stuk branding van de organisatie kwijt. Een centraal punt voor diverse bedrijfsactiviteiten. Met de nieuwe thuiservaring van Viva Connections kunnen werknemers hun dag beginnen met inzichten en taken in het dashboard, bedrijfsnieuws, verhalen en campagnes in de feed lezen en toegang krijgen tot essentiële werkplekinformatie en Viva-apps allemaal op één plek.

Viva Pulse

Met Viva Pulse kunnen managers vertrouwelijke feeback van hun teams vragen. Met sentiment analyse en trends kunnen managers kritieke informatie van hun teamleden krijgen door toegang te krijgen tot een uitgebreiden vragenbibliotheek die wordt ondersteund door onderzoek.

Viva Amplify

Amplify helpt je communicatie te delen en creëren met behulp van Microsoft Teams. Het heeft als doel de communicatie tussen teams en leiders te stroomlijnen. De kern van app is een centraal knooppunt van communicatie en biedt tegelijkertijd structuur voor stimulerende verbindingen.

Amplify biedt bijvoorbeeld schrijfbegeleiding aan werknemers, HR, bedrijfscommunicatie en meer. Wanneer je content klaar is kunnen gebruikers de communicatie naar meerdere kanalen publiceren. Andere tools binnen Viva Amplify zijn onder meer het beheren van communicatie vanaf één locatie, het controleren van statistieken om toekomstige wijzigingen aan te brengen en toegang tot gegevens.

Viva People

Zoals de naam al doet vermoeden, richt People in Viva zich op de mensen die essentieel zijn voor de werknemers ervering. Het helpt gebruikers om met hun collega’s in contact te komen door experts en connecties te ontdekken. People in Viva is beschikbaar in Microsoft 365-profielkaarten of als een afzonderlijke app en maakt gebruik van AI om collega’s met elkaar te verbinden op basis van kennis, doelen en interesses. Microsoft wijst erop dat de tool is ontworpen om de samenwerking te verbeteren en teambuilding te bevorderen. In een hybride omgeving zijn externe medewerkers vaak losgekoppeld van hun collega’s op kantoor. Een tool als People in Viva wil die ontkoppeling overbruggen.

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!