Wanneer je een Forms formulier hebt gemaakt om feedback te ontvangen over bijvoorbeeld een product wil je natuurlijk dat deze goed wordt opgepakt. Hoe handig is het als je na een Forms formulier een taak wordt aangemaakt in een plannerbord en er een Teams bericht wordt gestuurd. Power Automate kan ervoor zorgen dat dit proces elke keer gaat werken wanneer er een nieuwe reactie wordt gegeven in je Forms formulier.

Start met het maken van je Forms formulier.

Na een project sturen wij bovenstaand form (met heel wat meer vragen) door naar onze klanten van Tredion bij het afronden van een project. Maar je wilt een reactie op het formulier zeker niet missen. En natuurlijk wil je ook dat vervolgens iemand het oppakt en eigenaarschap pakt.

Alleereerst ga je na het maken van je Forms naar PowerAutomate. Vervolgens maak je een nieuwe flow door op create te klikken en te kiezen voor Automated flow. Selecteer Forms “When a new responde is submitted” en vervolgens kies je het forms formulier die je net hebt aangemaakt.

Daarna kies je de actie “Get responses details” zo krijg je dynamic content vanuit Forms. Je kunt daarna de actie kiezen voor planner. “Create a task”.

En wanneer je klaar bent met alle informatie te verwerken in je planner bord wat je inzichtelijk wilt hebben ben je klaar voor het verzenden van een Teams bericht zodat je teamleden op de hoogte zijn.

Je bent klaar. Elke keer als je klant feedback geeft ontvang een bericht in je plannerbord en krijgt je team een bericht in een team kanaal!

Lijkt het je leuk om een bericht in je mailbox te ontvangen bij het plaatsen van een nieuw blog. Abonneer je dan hier!