Duidelijke en heldere werkafspraken maken het makkelijk en helder om jou collega’s een goed beeld van “hoe jullie werken”. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan de manier van communicatie of het samenwerken in bestanden.

Wil je dat je collega’s elkaar bellen, via teams chatten of bijvoorbeeld een mail sturen? Elke situatie is wellicht anders en daarbij horen verschillende manieren van communicatie of samenwerkingen bij. Goed om dit helder en duidelijk te hebben. Zeker wanneer je bijvoorbeeld nieuw bent is het handig om onderstaande afspraken te bespreken en beschikbaar te stellen.

Voorbeeld is eigendom van tredion.nl

Zorg ervoor dat jullie werkafspraken nageleefd worden en indien wenselijk altijd aangepast worden. Maar natuurlijk begint het met nadenken over jullie werkafspraken en of deze nog kloppen bij de manier waarop jullie nu werken. Zorg ervoor dat je deze werkafspraken gezamenlijk maakt met een groep key-users die achter de werkafspraken staan en andere wellicht ook kunnen helpen en het juiste voorbeeld kunnen nemen.

Naast werkafspraken rondom samenwerken met een collega, team, bedrijf kun je helder krijgen wat de manier van samenwerken en communicatie is met klanten. Wanneer maak je een team aan? Hoe deel je bestanden met externen? Wat doe je als er iets urgent gecommuniceerd moet worden? Bovenstaand overzicht zou jou en je organisatie wellicht hierin kunnen ondersteunen.