Je zit in een Microsoft Teams vergadering en iemand vraagt steeds “volgende slide”. Wanneer komt dat voor? Wellicht wanneer jullie een presentatie geven waar meerdere personen een deel moeten presenteren of wanneer je net niet genoeg rechten hebt om de slide over te nemen.

Dat kan verleden tijd zijn want jij kunt aangeven vooraf in je meeting dat een andere persoon een co-presenter kan zijn. Deze persoon kan dan de slide overnemen en door gaan met presenteren zoals het voorbeeld hierboven.

Hoe stel je dit in?

  1. Bij de vergaderopties (te vinden in je vergadering helemaal onderin bij beschrijving) kun je een link openen.

2. Je kunt bij de opties aangeven wie er mag presenteren. Let op doe dit wel vooraf dat je vergadering begint.

3. Tijdens de vergadering kun je kiezen om je content te delen. Je kunt kiezen voor een scherm of voor een venster. Ook heb je de optie om te delen in PowerPoint live. Je geeft dan echt specifiek echt de controle over die specifieke PowerPoint bestand waar je wellicht ook recentelijk in hebt gewerkt. Je kunt via de optie PowerPoint Live ook direct naar je OneDrive bestanden.

Het zeggen.. “volgende slide” of “doe jij de presentatie maar” is echt voorbij!