Microsoft Teams is natuurlijk niet meer weg te denken. Maar een hoop mensen komen niet verder dan het versturen van een chat of het opslaan van een bestand. Toch biedt Teams nog zoveel meer en kun je zoveel tijd besparen wanneer je weet wat jouw werkproces is en welke terugkerende stappen jij maakt.

Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde werkprocessen automatiseren met Power Automate in combinatie met Teams. Denk aan het automatisch uploaden van een bestand, een automatische chat versturen, of een goedkeuring laten plaatsvinden in jouw chat.

In dit voorbeeld wil ik je meenemen in een Microsoft Forms formulier. Een super handige tool voor bijvoorbeeld het opstellen van, enquêtes, examens of een simpel vragenformulier. Maar hoe hou je iedereen nou scherp dat er bijvoorbeeld een reactie is ingestuurd en iemand het formulier heeft ingevuld. In Teams natuurlijk! Kun je gelijk een goede afstemming hebben voor een mogelijke opvolging. Veel handiger dan via een mail in mijn ogen omdat de afstemming dan veel meer werk kost en vaak aan een persoon vast zit.

Heb je nog nooit een Power Automate gemaakt? Geen probleem samen maken we je eerste! Als je eenmaal begint ben je niet meer te stoppen. Ik heb je gewaarschuwd. Het is verslavend :). Laten we gaan starten.

Allereerst klik je onder al je apps in de linkerkant in Teams op de 3 puntjes en kies je de app Power Automate. Je kunt deze app net als ik ook vastpinnen door met je rechtermuisknop opnieuw op de app te drukken en op vastpinnen te klikken. Wanneer je de volgende keer je teams app opstart zal Power Automate er ook weer bij staan.

Vervolgens zit je in de app en heb je het kopje Create open staan. Je kiest voor “geef mijn team een melding wanneer er een nieuw antwoord is binnen gekomen”. Daar gaan we!

Je kun je Flow naam nog aanpassen. Zorg ervoor dat je goed bent ingelogd en alle vinkjes groen zijn en je dus goed bent verbonden met je M365 omgeving.

Koppel je bestaande form, je team en het kanaal dat waar je de melding op binnen wilt laten komen.

Je bent klaar! Wanneer er een reactie binnen komt op het formulier ontvang jij of je collega’s van het team nu een melding!

Ik ben erg benieuwd of het je is gelukt? Heb je vragen contact me gerust!

Een gedachte over “Een werkproces automatiseren met Microsoft Teams? Ik laat je kennismaken met hele handige sjablonen. Let op het is verslavend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.