Ik werk graag thuis maar sinds dat ik een kleine peuter thuis heb lopen werk ik alleen maar thuis wanneer hij juist niet thuis is. Dit was nog voor de corona tijd! Sinds afgelopen week is het fulltime thuis zijn in combinatie met werken een feit. We hebben even geen andere keuze en moeten het hiermee doen.

Hierbij deel ik mijn tips van de afgelopen week wat mij in ieder geval heeft geholpen:

Accepteren: accepteer dat je geen super mama of papa kunt zijn op dit moment. Wellicht ben je ook afgeleid om goed te kunnen werken. Heeft je kind wat meer Youtube schermtijd of krijgt hij of zij even iets minder aandacht dan normaal. Het is nu echt even niet anders.

Sta goed op: Neem de tijd om even goed te ontbijten en samen te eten. Stem eventueel af om en om wat eerder te beginnen.

Zorg voor pauze: ga regelmatig even naar buiten voor frisse lucht.

Werk in shifts: wanneer je mogelijk samen thuis werkt (als je een partner hebt) zorg ervoor dat je shifts maakt. Zo kun je met elkaar afstemmen wie wanneer werkt. De ene in de ochtend wat eerder en bijvoorbeeld de ander de avond wat langer. Slaapt je kind nog in de middag pak dat moment om ongestoord te kunnen werken en plan ook je telefonische afspraken juist op dat moment in.

Maak een schema: wanneer heeft wie welke calls staan en hoe kunnen we elkaar daarin aflossen en een schema afstemmen. Maar ook wanneer kunnen we om en om even naar buiten voor wat frisse lucht of om even lekker buiten te spelen. Een dagelijks schema helpt!

Maak prioriteiten: maak voor je eigen werkzaamheden prioriteiten. Wat moet je af hebben en wat zou je graag gedaan willen hebben. Zo geeft het einde van je werkdag je voldoening.

Een fijne werkplek: zorg voor een fijne werkplek waar je rustig kunt werken. Niet op de bank naast je kind. Maar zorg ervoor dat als je werkt op een plek waar je niet gestoord kunt worden. Een ruimte waar je afgeschermd kunt focussen!

Heb jij tips voor thuiswerken met kinderen tijdens de corona tijd. Deel ze gerust!