Ik mag wel zeggen dat ik vaak vol enthousiasme in de auto zit wanneer ik één van onze klanten bezoek! Waarom? Nou, elke keer wanneer ik een onderzoeksfase ga doorlopen voelt het alsof ik stage mag lopen bij een bedrijf. Nieuwe mensen ontmoeten, processen in kaart brengen en ontdekken waar de behoefte ligt en daarbij te zien wat nou juist wat voor deze gebruikers belangrijk is. Dit is mijn ogen super belangrijk!

Waar ligt de behoefte in jouw bedrijf nou echt en hoe sluit dit aan op de doelstellingen van jouw onderneming en de mogelijkheden binnen Office365? Ik kom simpelweg redelijk vaak tegen dat er een verandering wordt doorgevoerd vanuit hogere hand met d.m.v. een bepaalde doelstelling zoals bijvoorbeeld “minder kosten” of “we weten dat we er iets mee moeten”. Door middel van interviews en stage lopen zorg ik ervoor dat de behoefte op de werkvloer en de doelstellingen samen komen.

Een aantal veel komende voorbeelden in de praktijk:

  • Zo heb ik gezien in bepaalde branches documentatie bijwerken misschien 5% van hun dagelijkse werkzaamheden is. Een PowerApp maakt deze mensen blij!
  • Dat ieder bedrijf last heeft van schaduw IT (Shaduw IT omvat alle IT binnen organisaties die niet officieel is goedgekeurd). Bedrijfsdata gedeeld via bijvoorbeeld Dropbox of alleen beschikbaar op hem/haar eigen pc. OneDrive is een plek waar je je eigen bestanden weg kunt zetten.
  • Er nog steeds heel veel bedrijven zijn die papierwerk uitprinten en meegeven aan medewerkers voor een klus. Maar ook de hele dag aan het heen en weer bellen zijn. Teams is een plek waar je kunt chatten en bestanden bewerken, plaatsen of inzien. En dan heb je het nog over de basis van de mogelijkheden.
  • Dat werk en privé niet goed gescheiden is doordat men zakelijke Whatsapp groepen gebruikt. Door gebruik van Teams zorg je ervoor dat je werk en privé gescheiden kunt houden.

Zo zijn er nog wel duizenden voorbeelden te bedenken. Als het je leuk lijkt eens te sparren stuur me gerust een berichtje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.