Microsoft Teams blijft innovatieve tools en functies introduceren om de samenwerking en productiviteit te verbeteren. Een van de recent ontdekte apps is de tool voor het vragen om updates. Misschien is het je nog niet opgevallen, maar deze tool kan een gamechanger zijn voor projectmanagement en teamcommunicatie.

Wat is de Update Tool?

Wanneer je in Teams zoekt naar ‘updates’ onder het kopje ‘Apps’, komt deze tool tevoorschijn. Hiermee kun je eenvoudig updates vragen aan een collega of een heel team. Je kunt instellen of je deze updates dagelijks, wekelijks of maandelijks wilt ontvangen. Zodra het tijd is voor een update, krijgt de desbetreffende persoon of het team een mooie notificatie als herinnering om hun status te delen.

Een notificatie om een update te delen fungeert als een subtiele herinnering voor teamleden om verantwoording af te leggen over hun voortgang, wat de algemene productiviteit ten goede komt.

Hoe het te Gebruiken

  1. Ga naar het tabblad ‘Apps’ in Microsoft Teams.
  2. Zoek naar ‘Updates’.
  3. Volg de instructies om de tool in te stellen en selecteer de frequentie van de updates.

Conclusie

De Update Tool in Microsoft Teams is een uitstekende toevoeging voor iedereen die betrokken is bij projecten of de algemene workflow binnen een organisatie. Het helpt om iedereen op één lijn te krijgen en verbetert de communicatie, waardoor het team als een goed geoliede machine kan werken.