Communiceren via een chat met tekst dat gebruiken we allemaal de hele dag door in Microsoft Teams. Maar nu is het dan ook sinds een aantal weken mogelijk om een videoclip of audioclip op te nemen en deze te versturen.

De vraag die bij mij naar voren komt is dan ook gelijk. Waarom zou je dat doen? Ik zelf mis toch wel een persoonlijke manier van communiceren in Teams. Daar geeft deze nieuwe optie dan ook zeker een stukje invulling aan.

Bij een verjaardag iemand feliciteren met zijn of haar verjaardag, geluk wensen voor een examen of zomaar om iemand te bedanken. Met spraak en zelfs met video maak dat het toch even net wat persoonlijker. Daarnaast hoef je natuurlijk niet met elkaar te vergaderen of een afspraak via Microsoft Teams te hebben om gewoon wat te kunnen laten zien of wat te delen. Je kunt dus op een gewenst moment van de dag je video of spraak opnemen wanneer jij wilt. Eerlijk is eerlijk deze functie zit al heel lang in WhatsApp en nu dus ook zakelijk toe te passen in Microsoft Teams.

Hoe je dit kunt opnemen is erg simpel. Onderin je chat zie je een video icoontje.

Controleer je video en microfoon. Vervolgens klik je op opnemen.

\

Na het opnemen kun je je video bekijken en eventueel opnieuw opnemen.

Mijn berichtje is onderweg om verstuurd te worden!

Wil je op de hoogte blijven wanneer ik een nieuwe blog online plaats? Abonneer je dan!