Je eerste wat? Dat is dan ook het antwoord wat ik altijd krijg wanneer ik vertel over een Adaptive Card. Een kaart die je kunt maken om je berichten duidelijker, interactiever en uiteindelijk ook boeiender te maken. Je kunt namelijk afbeeldingen, grafieken maar ook opgemaakt tekst in een kaart verwerken.

Adaptive cards werken aan de hand van een cloud stroom met Power Automate. Je kunt een stroom maken waar jezelf wat moet triggeren of een automatische stroom die bijvoorbeeld op een bepaald moment van de dag draait en jou dan van de juiste informatie voorziet.

Laten we eens makkelijk beginnen en e aan het werk zetten om je allereerste kaart te maken.

Stap 1: Ga naar https://adaptivecards.io/designer/.

2. Kies de optie New Card.

3. Je komt in een aantal templates terecht. Voor het gemak kiezen we nu het weer die je wilt ontvangen. Vervolgens kies je welke Host App je wilt gebruiken. Je kiest daar Microsoft Teams (donker of licht)

4. Ga naar https://emea.flow.microsoft.com/en-us/. Je Power Automate app. Kies Instant Flow. Dat betekend dat je dus zelf de flow moet triggeren om te laten draaien. Ik kan me voorstellen als je iets elke dag op een bepaald moment binnen wilt krijgen zoals bijvoorbeeld elke dag om 8 uur dat je kiest Scheduled Cloud Flow.

5. Maak een Flow naam en kies Manually Trigger Flow.

6. Je kiest Post Adaptive Card in a chat or Channel. Vervolgens kies je Flow Bot. Een bot gaat jou een berichtje sturen met het weer.

7. Post in Chat with Flow Bot en bij Recipient kies je User email. Zo ontvang jij de melding via een chat.

8. Je gaat terug naar de website van Adoptive Card en kiest Copy Card Payload.

9. Bij Adoptive Card plak je de card payload.

10. Je hebt nu alleen nog maar informatie staan die standaard vast staat. We willen natuurlijk het weer hebben van jou locatie en gegevens erin hebben die voor jou van toepassing zijn. We voegen daarom in je flow bij + een optie ertussen. Get Current Weather. Kies bij Location Full adress.

11. We gaan terug naar Post Adaptive Card in a chat or Channel Sectie en daar gaan we de gegevens toevoegen. Je kunt de gegevens Redmond weghalen.

12. Je vervangt deze door State.

13. Maar ook kun je bijvoorbeeld de standaard datum aanpassen door deze te vervangen door Date. Je voegt dus Dynamic Content toe.

14. Heb je al je gegevens aangepast naar de juiste dynamic content? Sla dan je flow op en test hem.

15. Je gegevens zijn aan. Natuurlijk kun je ook verdere gegevens weghalen en aanpassen zoals celcius. Of het weghalen van Hi/Lo.

Veel plezier met je eerste Adoptive Card.

Een gedachte over “Je eerste Adaptive Card maken in Microsoft Teams

Reacties zijn gesloten.