Externe toegang in Microsoft Teams is al een tijdje beschikbaar. Handig als je met personen buiten je organisatie wilt communiceren. Je kunt hier denken aan bijvoorbeeld klanten, partners of leveranciers. Al is het wel afhankelijk van de IT beheerder of jij met een externe persoon kunt zoeken, chatten of zelfs een video of een audiogesprek kunt starten.

Het is ook mogelijk dat je als Teams-gebruiker kunt chatten met andere Teams gebruikers. Dat betekend dat als je iemand nu ook kunt uitnodigen door een e-mailadres of een telefoonnummer in te voeren omdat je die persoon wilt bereiken voor een 1:1 gesprek of een groepschat. De persoon die jij wilt bereiken krijgt dan of een e-mail of een sms waar deze persoon wordt uitgenodigd. Deze persoon kan dan een persoonlijke Teams-account aanmaken en kan dan deelenemen aan de chat.