Heb jij een kanaal in Microsoft Teams waar je content in verzameld zoals video’s vanuit Youtube? Maar moet je die handmatig elke keer toesturen. Of wil jij en jou team automatisch op de hoogte gehouden worden van nieuwe video’s van een bepaald YouTube kanaal? Dan is RSS feed in Teams zeker wat voor jou je kunt een RSS feed dagelijks, wekelijks of zelf elk uur laten draaien zodat jij en jouw team altijd op de hoogte is.

In Microsoft Teams ga je naar de opties Apps linksonder in je teams applicatie. Vervolgens zoek je op RSS.

Wanneer je op RSS feed hebt geklikt kun je doorklikken naar “add to a team”.

Je kunt kiezen aan welk kanaal jij je feed wilt toevoegen.

Vervolgens klik je op “set up a connector”

Vul de naam van je connector in.

Bij URL vul je het volgende in https://www.youtube.com/feeds/videos.xml?channel_id=. Vervolgens zoek je het YouTube kanaal dat jij wilt gebruiken erbij. De URL van het YouTube kanaal gebruik je de laastste tekens.

Je kunt kiezen hoe vaak de feed moet werken. Bijvoorbeeld 1x in de week of dagelijks.  

 Daarna klik je op “save”.

Je feed is klaar en staat in je kanaal